Huỳnh Tuấn Khải

VELKOMMEN til Holte Reumatologisk Klinik
Hvad er Reumatologi?

Hvad kan du forvente som patient:

Reumatologiske lidelser omfatter en lang række sygdomme, der påvirker muskler, led, knogler og bindevæv. Nogle af de mest almindelige reumatologiske lidelser inkluderer slidgigt/artrose, overbelastningsskader, rheumatoid arthritis, systemisk lupus erythematosus, ankyloserende spondylitis og andre former for inflammatoriske lidelser.

 

Udredning og behandling af reumatologiske lidelser kan omfatte en række forskellige metoder afhængigt af den specifikke lidelse og individuelle symptomer. Nedenfor er nogle af de typiske trin i udredning og behandling af reumatologiske lidelser:

 

1. Klinisk undersøgelse: En reumatolog vil typisk starte med en omfattende klinisk undersøgelse for at vurdere patientens symptomer, fysiske tilstand og sygehistorie.

 

2. Billedundersøgelser: Billeddiagnostiske undersøgelser som røntgen, MR-scanning eller ultralyd kan hjælpe med at diagnosticere og vurdere omfanget af led- og vævsforandringer.

 

3. Blodprøver: Blodprøver kan afsløre tegn på inflammation, autoimmune reaktioner eller andre specifikke markører for visse reumatologiske lidelser.

 

4. Behandlingsplan: En reumatolog vil udvikle en individualiseret behandlingsplan baseret på diagnosen, sygdommens sværhedsgrad og patientens generelle tilstand.

 

5. Medicin: Behandling af reumatologiske lidelser kan omfatte medicin såsom non-steroide antiinflammatoriske midler (NSAID'er), steroider, sygdomsmodificerende antireumatiske lægemidler (DMARDs), biologiske lægemidler eller andre immunmodulerende medicin.

 

6. Fysisk terapi og træning: Fysisk terapi og regelmæssig træning kan være en vigtig del af behandlingen for at lindre smerte, forbedre bevægelighed og styrke muskler og led.

 

7. Livsstilsændringer: Sund kost, vægtkontrol og undgåelse af rygning kan alle bidrage til at forbedre symptomerne og generelle helbred hos personer med reumatologiske lidelser.

 

8. Opfølgning: Regelmæssig opfølgning med en reumatolog er vigtig for at sikre effektiv behandling og forebyggelse af komplikationer.

 

Det er vigtigt at bemærke, at udredning og behandling af reumatologiske lidelser bør være skræddersyet til den enkelte patient og kan variere betydeligt afhængigt af den specifikke diagnose og individuelle behov. Det anbefales at søge professionel rådgivning fra en reumatolog for den mest nøjagtige vurdering og behandling af en reumatologisk lidelse.

Ved bestilling af MR eller andre skanninger

Hvis du er blevet henvist til en MR-scanning eller andre undersøgelser af din reumatolog, men ikke har fået en kontroltid endnu, bedes du venligst kontakte os, så snart du har modtaget indkaldelsen til undersøgelsen i din e-boks.
 
Det er vigtigt, at du informerer os, når du har modtaget indkaldelsen, da det er den henvisende læge, som vil give dig svar på de undersøgelser, der er bestilt.
 

Fredag d. 12.04.2024

Når klinikken har ferielukket bedes patienter venligst kontakte deres egen læge.

Se mere

Klinikken har lukket fredag d.12.04.24

 

Der kan stadigvæk sendes e-mails, men forvent venligst længere svartider

Når klinikken har ferielukket bedes patienterne kontakte deres egen læge.

 

Vigtig information

Du skal ringe 1813 for at komme på en akutmodtagelse eller en akutklinik
Du skal ringe 1813, hvis du har brug for hjælp, når din egen læge har lukket
Ring altid 112 ved akut livstruende sygdom eller skade

 

Der henvises til oplysninger om ferie og lukkedage for klinikken på sundhed.dk

Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM)

Klinikken har d. 25.05.2021 haft surveybesøg mhp. akkreditering i henhold til DDKM. Klinikken er akkrediteret, idet alle indikatorer er helt opfyldt. Surveyteamets sammenfattende konklusion lyder: Det er en speciallægeklinik med to reumatologer (hver 2/3 ydernummer) samt en deltidssekretær, der arbejder hjemmefra med booking og visitation. Der er udarbejdet flotte dokumenter, som er velimplementeret i klinikken og den daglige praksis. Surveyteamet oplever en klinik med fokus på høj faglighed, patientsikkerhed og høj kvalitet.

Se mere

Holte Reumatogisk Klinik - 45 42 36 35

Holte Reumatogisk Klinik - 45 42 36 35

Holte Reumatogisk Klinik - 45 42 36 35

Holte Reumatogisk Klinik - 45 42 36 35

Vi udreder for ...

... men ikke udelukkende

Skulder

Albue

Hånd

Ryg

Hofte

Knæ

Fod

Generelle smerter

Se mere

Billeder af klinikken

Se mere

Samling af videoer

Se mere

Blog & Artikler

Se mere